PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφια η Ρ. Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής και ο Γ. Σακελλαρίδης για τον Δ. Αθηναίων


Την Ρένα Δούρου πρότεινε για υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και τον 34χρονο οικονομολόγο και μέλος της Κ.Ε. Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο δήμο Αθηναίων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την Ρένα Δούρου πρότεινε για υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και τον 34χρονο οικονομολόγο και μέλος της Κ.Ε. Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο δήμο Αθηναίων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Η εισήγηση του κ. Τσίπρα ξάφνιασε καθώς τα ονόματα των δύο δεν είχαν ακουστεί για τις συγκεκριμένες θέσεις. Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν να προωθείται η υποψηφιότητα της Σοφία Σακοράφα για την Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση του ονόματος του 34χρονου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος είναι μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο κ. Γαβριηλίδης με σπουδές στην ΑΣΟΕΕ και στις ΗΠΑ, υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι και μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υποστηρικτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

  • Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
  • Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
  • Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
  • Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
  • Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
  • Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
  • Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
  • Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
  • Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
  • Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
  • Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
  • Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη σημασία στις επερχόμενες εκλογές, ενώ ενδεικτικές ήταν οι αναφορές του κ. Τσίπρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι φράσεις «είμαστε σε πόλεμο» και γι’ αυτό η επικείμενη κάλπη για τις Περιφέρειες «πρέπει να είναι μία πολιτική μάχη» δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο κ. Τσίπρας στη σημερινή του εισήγηση επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Επίσης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο και την Κυριακή θα συζητηθούν και οι υποψηφιότητες για το ευρωκοινοβούλιο, υποψηφιότητες στις οποίες η ηγεσία επίσης δίνει μεγάλη σημασία λόγω της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομμισιόν.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι υποψηφιότητες θα προέλθουν από εσωκομματικό δημοψήφισμα το οποίο θα διεξαχθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο θα λάβει χώρα και κοπή της κομματικής πίτας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment