PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο αρχείο η Novartis για Σαμαρά διότι «δεν βρέθηκαν τα χρήματα»


Να πάρει θέση «για τις σημερινές αποκαλύψεις» καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα για την αρχειοθέτηση του σκέλους της υπόθεσης Novartis που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όσα έχουν καταθέσει οι δήθεν ψευδομάρτυρες, από τα αλλεπάλληλα ραντεβού του επικεφαλής της Novartis με όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του τότε Πρωθυπουργού μέχρι και τη βαλίτσα γεμάτη χρήματα στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι εξόχως αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Φρουζής όντως πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα, ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε γιατί η έρευνα δεν μπόρεσε να διαπιστώσει ‘αν, σε ποιον και για ποια αίτια παραδόθηκαν τα χρήματα’».

Με λίγα λόγια, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το πόρισμα επιβεβαιώνει πως η υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε γιατί είναι ‘σκευωρία’, όπως γραφικά επαναλαμβάνει η Ν.Δ., αλλά επειδή δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί πού πήγαν τα χρήματα».

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμά της η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, όπως αναφέρει, τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία στην οποία ενεπλάκη και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Το έγγραφο αυτό αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εφ.Συν»: «Πιο συγκεκριμένα από τις καταθέσεις της μάρτυρος Κελέση προέκυψαν ενδείξεις περί του ότι κλείστηκε ραντεβού του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον τότε Πρωθυπουργό μέσω της γραμματείας του πρωθυπουργικού γραφείου, ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου με το αυτοκίνητό του και ότι έφυγε από τα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση Αττικής, προκειμένου να μεταβεί στο ραντεβού, έχοντας τοποθετήσει μια τσάντα με χρήματα στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του. Ωστόσο, επειδή η άμεση αντίληψη της μάρτυρος δεν καλύπτει χρονικά τυχόν συμφωνία παράδοσης χρημάτων ή άλλου ανταλλάγματος ή και τυχόν τέτοια παράδοση, δεδομένου ότι η μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν ήταν παρούσα στο ραντεβού, καθώς και με το δεδομένο ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε με ποιον συναντήθηκε τελικά ο Φρουζής στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε προέκυψε η τελική τύχη των χρημάτων, δηλαδή αν τελικά παραδόθηκαν, σε ποιον και για ποια ακριβώς αιτία, καθόσον, μάλιστα, ο Φρουζής δεν έδωσε καμία σχετικά ενημέρωση σε κανέναν για το ραντεβού αυτό, πριν ή μετά, δεν δύναται να θεμελιωθούν ενδείξεις περί του ότι ο Α. Σαμαράς συμφώνησε, ζήτησε ή έλαβε χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό αντάλλαγμα προκειμένου με συγκεκριμένες υπηρεσιακές ενέργειές του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Novartis».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment