PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική


Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, και ειδικότερα στις σχέσεις με την Τουρκία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο Kontra Channel, σημείωσε πως με την τακτική της μέχρι σήμερα δεν έχει μειωθεί η ένταση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ούτε έχει μειωθεί η τουρκική προκλητικότητα προς την Ελλάδα.

«Δυστυχώς, και πριν από δύο Συνόδους Κορυφής η κυβέρνηση ΝΔ πανηγύριζε, αλλά τελικά εντάθηκαν οι τουρκικές παραβιάσεις. Η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, δυστυχώς μετατρέπεται σε αποτυχία της χώρας» υποστήριξε.

Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση και την ΕΕ «να σταθούν από κοινού στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψουν την ένωση από την επιθετική και παραβατική πολιτική του Ερντογάν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει ποτέ αντιπολίτευση με περικεφαλαίες. Εμείς ποτέ δεν θα πούμε τη φράση ότι “εμπιστευόμαστε τον Ερντογάν και όχι την ελληνική κυβέρνηση”, όπως είχαμε ακούσει από στέλεχος της ΝΔ» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διάλογος με την Τουρκία, «στη βάση, όμως, μιας θετικής ευρωτουρκικής ατζέντας και με έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων στο τραπέζι».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σφοδρή κριτική όχι μόνο στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα, αλλά και συνολικά για το γεγονός ότι επέλεξε «να κάψει το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας μας», αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Συμφωνία των Πρεσπών, «μία σημαντική διπλωματική ήττα του Ερντογάν που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», όπως τη χαρακτήρισε. «Τότε η ΝΔ έκανε μια εντελώς ευκαιριακή αντιπολίτευση, συνομιλώντας με ακραίες δυνάμεις εντός της χώρας» συμπλήρωσε.

Τέλος, μίλησε για «εν κρυπτώ συζητήσεις της κυβέρνησης ΝΔ με την Τουρκία», υπενθυμίζοντας την «υπογραφή προφορικής συμφωνίας στο Βερολίνο, για την οποία ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί», καθώς και το «tweet του γ.γ. του ΝΑΤΟ για δομημένο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα πλαίσια του νατοϊκού οργανισμού».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στις «αποτυχίες της κυβέρνησης και στο επίπεδο της πανδημίας». Όπως είπε, «εν μέσω πανδημίας και σε μια χώρα που από τις αρχές Νοεμβρίου έχει χάσει περισσότερους από 2.700 συμπολίτες μας, η ΝΔ μειώνει κατά 600 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό στην υγεία…

Και στο μεταξύ η χώρα μας καταγράφει ύφεση 11,7% στο γ΄ τρίμηνο, υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός, όμως, κάνει λόγο για ανάπτυξη 4,5%, όταν ο ΟΟΣΑ προβλέπει μόλις 0,9%. Δυστυχώς, έχουμε μπροστά μας μια νέα χρεοκοπία, τη δεύτερη που θα φέρει μέσα σε λίγα χρόνια η παράταξη της ΝΔ» είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment