PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να λειτουργήσουν πλήρως οι λαϊκές αγορές


Eνίσχυση των πληττόμενων πωλητών λαϊκών αγορών ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ενίσχυση των 1.500 ευρώ για όσους παραγωγούς αποκλείστηκαν από τις λαϊκές αγορές και τα 500 ευρώ για τους 16.500 παραγωγούς λαϊκών αγορών όλης της χώρας, που πάνε στις τοπικές αγορές εντός της περιφέρειας από Κρήτη μέχρι Διδυμότειχο, δεν επαρκούν.

Επικαλούνται ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία «άλλα 14 εκατομμύρια (θα διατεθούν) για την ενίσχυση των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

«Είναι δυνατή η άμεση επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, σε ποσοστό 100%, τηρουμένων των αναγκαίων αποστάσεων» αναφέρουν οι βουλευτές και επισημαίνουν ότι η απώλεια των εισοδημάτων των πληττόμενων παραγωγών, ιδίως δε των μετακινουμένων από περιφέρεια σε περιφέρεια, εκτιμάται ότι ήταν μεγαλύτερη από τα ποσά αυτά.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τους δύο υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν θα άρουν τον περιορισμό περί συμμετοχής πωλητών σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία και πότε.

Επίσης αν επιβεβαιώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα της ανακοίνωσης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών σε σχέση με τα προς ενίσχυση ποσά.

Ρωτούν, τέλος, πώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τεκμηριώνει τον προσδιορισμό της βλάβης για πωλητές λαϊκών αγορών και ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την αποζημίωση του συνόλου των πληττόμενων πωλητών λαϊκών αγορών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ – Παρουσιάστηκε το έμβλημα των 50 ετών

Peristeri News

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Leave a Comment