PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καθυστέρηση στους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή


Απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχετικά με τους 4.500 μόνιμους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής ζητούν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προεκλογικά και μετεκλογικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, «έχει επιδείξει χαρακτηριστική καθυστέρηση».

Όπως επισημαίνουν, αν δεν πραγματοποιηθούν οι διορισμοί εντός του 2019, θα αποδεσμευτούν τα 22 εκατ. ευρώ που προβλέφθηκαν στον προϋπολογισμό του 2019 για το διορισμό εκπαιδευτικών, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως καταγράφεται διαρκής αύξηση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και πως «παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών, η απερχόμενη κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής». Παράλληλα, όπως σημειώνουν, «εξασφάλισε το μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού εντός του 2019, αποκαθιστώντας την εργασιακή ομαλότητα και διασφαλίζοντας την καλύτερη υποστήριξη των μαθητών».

Επίσης, κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για απραξία όσον αφορά τη σύσταση οργανικών θέσεων και την κατανομή των 4.500 θέσεων ανά κλάδο και ειδικότητα,  δημιουργώντας έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, καλούν την υπουργό Παιδείας να ανακοινώσει την κατανομή των θέσεων πριν την δημοσιοποίηση των σχετικών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

Υποστηρίζουν επίσης πως «αν και η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, καταγράφονται περισσότερα από 1.500 κενά μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, δημιουργώντας σημαντικές δυσλειτουργίες στα ειδικά σχολεία της χώρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment