PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά έρευνα για τους εξευτελισμούς υποψηφίων γυναικών στο Λ.Σ.


Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τους εξευτελισμούς και της σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν υποψήφιες για την ένταξη στο Λιμενικό από γιατρούς, κατά τη διάρκεια εξετάσεων, προκάλεσε την παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελίας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τους εξευτελισμούς και της σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν υποψήφιες για την ένταξη στο Λιμενικό από γιατρούς, κατά τη διάρκεια εξετάσεων, προκάλεσε την παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελίας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, η οποία ζήτησε την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως κατήγγειλε στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής και επικαλούμενη τα λόγια υποψηφίας, οι γυναίκες αναγκάστηκαν χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη σε υγειονομική εξέταση.

Μεταξύ άλλων, η κ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου κατήγγειλε ότι «οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα».

Στη συνέχεια, είπε ότι «η γυναίκα γιατρός αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα και στην συνέχεια και ενώ ήταν γυμνές οι υποψήφιες, αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών»!

Για την εν λόγω καταγγελία σύμφωνα με την ίδια «εφόσον ισχύει, τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων» ζητώντας να χυθεί άπλετο φως.

Για το ίδιο ζήτημε απευθύνθηκαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή και οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητώντας την άμεση διερεύνηση της σοβαρότητας των καταγγελιών.

Όπως επισημαίνουν, «η προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των γυναικών και η σαφής σεξουαλική παρενόχληση που περιγράφεται στην καταγγελία, συνιστά κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων αλλά και παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας».

Έτσι θεωρούν ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «οφείλει μία άμεση και πειστική απάντηση και οι αρχές οφείλουν να προχωρήσουν, εφόσον ελεγχθούν οι καταγγελίες, στην παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment