PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά θέσεων Κούρδων


Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπιού, κάτι που είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε απειλήσει ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τομείς που απέσπασαν πρόσφατα από τους ισλαμιστές αντάρτες οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG – πολιτοφυλακή του PYD).

Πηγή που πρόσκειται στις YPG δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μίνιγκ που ανακαταλήφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τις κουρδικές δυνάμεις.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην περιοχή Αζάζ», ανέφερε τουρκική κυβερνητική πηγή.

Με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, οι YPG κατέλαβαν την Τετάρτη την αεροπορική βάση και την πόλη Μίνιγκ, βόρεια της μεγάλης πόλης Χαλέπι, περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Το αεροδρόμιο του Μίνιγκ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σημαντικούς δρόμους που οδηγούν από το Χαλέπι στην Αζάζ, και ο έλεγχός του δίνει στις κουρδικές δυνάμεις μια βάση εκκίνησης για νέες επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών που βρίσκονται μακρύτερα προς ανατολάς.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Μίνιγκ τον Αύγουστο του 2013, δύο χρόνια μετά την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment