PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 12 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού


Τουλάχιστον 12 άμαχοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή από τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον ενός χωριού που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και πυρά του πυροβολικού (χθες Παρασκευή το βράδυ) που εξαπέλυσε το διεθνής συνασπισμός εναντίον του χωριού Χιντάζ, που ελέγχεται από το ΙΚ και βρίσκεται στον νότιο τομέα της επαρχίας Χασακέ, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων”, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Οι άμαχοι αυτοί, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και τα παιδιά τους, ανήκαν στην ίδια οικογένεια, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν “σε 20 τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται από τον συνασπισμό σε διάστημα 24 ωρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη”, επεσήμανε.

Την Πέμπτη οκτώ ακόμη άμαχοι, μεταξύ τους και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε πλήγματα που αποδόθηκαν στον διεθνή συνασπισμό στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, νότια της Χασακέ.

Έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που κατείχε το 2014, το ΙΚ ελέγχει πλέον λιγότερο από το 3% του συριακού εδάφους, κυρίως περιοχές της ερήμου στα κεντρικά και ανατολικά.

Στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την ανατολική όχθη του Ευφράτη. Οι SDF “έχουν διευρύνει εδώ και δύο ημέρες το γεωγραφικό εύρος της επιχείρησής τους για να συμπεριλάβουν τον νότιο τομέα της επαρχίας Χασακέ”, εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Ο συνασπισμός ανακοίνωσε χθες ότι από τα αεροπορικά του πλήγματα στη Συρία και το Ιράκ σκοτώθηκαν “από λάθος” 892 άμαχοι σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment