PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Στρατεύματα άνοιξαν πυρ στην πόλη Ντεράα


Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα στη Ντεράα της νότιας Συρίας όπου εισέβαλαν πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης.

Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας κι οπλοφόροι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον εννιά πολίτες στην παραθαλάσσια πόλη Τζάμπλα την Κυριακή, όταν έκαναν εφόδους σε τμήματά της.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα στη Ντεράα της νότιας Συρίας όπου εισέβαλαν πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης, σύμφωνα με αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διακήρυξη συγγραφέων και δημοσιογράφων

Πάνω από 100 συγγραφείς και δημοσιογράφοι στη Συρία υπέγραψαν διακήρυξη σήμερα με την οποία καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ένδειξη οργής και αγανάκτησης στους κόλπους της ελίτ των διανοουμένων για την αιματηρή βία στις πέντε εβδομάδες των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω από 350 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση, τον περασμένο μήνα. Το ένα τρίτο αυτών σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες καθώς κλιμακώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν στην πλειοψηφία τους απελαθεί γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση της κατάστασης. Εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από διαδηλωτές δείχνουν στρατιώτες να πυροβολούν άοπλους πολίτες.

Μέλη οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους ότι οι δυνάμεις του Ασαντ ετοιμάζουν επίθεση στην πόλη Νάουα μετά τις πληροφορίες ότι εκσκαφείς και στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται εκεί. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν χθες στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών, την ανατροπή του σύρου προέδρου.

Η ηλεκτροδότηση και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στη Νάουα και κάτοικοι, ορισμένοι από τους οποίους είναι οπλισμένοι, στήνουν οδοφράγματα για να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Τη σημερινή διακήρυξη υπογράφουν 102 διανοούμενοι και δημοσιογράφοι στη Συρία, αλλά και εξόριστοι.

“Καταδικάζουμε τις βίαιες και καταπιεστικές πρακτικές του συριακού καθεστώτος κατά των διαδηλωτών και θρηνούμε για τους μάρτυρες της εξέγερσης”, τονίζεται στη διακήρυξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment