PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Σκότωσαν πέντε διαδηλωτές


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους και σκότωσαν σήμερα πέντε διαδηλωτές που ζητούσαν πολιτικές ελευθερίες στην πόλη Χομς.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους και σκότωσαν σήμερα πέντε διαδηλωτές που ζητούσαν πολιτικές ελευθερίες στην πόλη Χομς, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής.

“Περισυλλέξαμε πέντε πτώματα στην περιοχή Μπαμπ αλ Σίμπα. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές. Χιλιάδες πραγματοποιούν ακόμη πορεία σε άλλα σημεία της Χομς”, δήλωσε ένας ακτιβιστής που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η μυστική αστυνομία της Συρίας συνέλαβε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ριάντ Σάιφ, ο οποίος έπαιρνε μέρος σε διαδήλωση εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην περιοχή Μιντάν στην κεντρική Δαμασκό, σύμφωνα με κόρη του και ακτιβιστές.

“Ο πατέρας μου σπρώχθηκε σε ένα λεωφορείο με άλλους διαδηλωτές που συνελήφθησαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κοντά στο τζαμί αλ Χάσαν”, δήλωσε η Τζουμάνα Σάιφ στο Ρόιτερς.

Εξάλλου περίπου 2.000 κάτοικοι του ανατολικού προαστίου της Δαμασκού Σάκμπα πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στους κεντρικούς δρόμους ζητώντας την απελευθέρωση εκατοντάδων συγγενών τους που έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλώσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

“Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος” φώναζαν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν προς το κέντρο της Δαμασκού, 6 χιλιόμετρα μακριά, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο κέντρα από τα προάστια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment