PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Πολύνεκρες επιδρομές στην Ιντλίμπ


Δεκαεπτά άμαχοι και 11 αντικαθεστωτικοί έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη σε νέους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Άσαντ στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης Συρίας, όπου κυριαρχούν οι τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδομές σε κοντινές κοινότητες και χωριά στη νότια Ιντλίμπ, ενώ ένας άμαχος σκοτώθηκε σε επιδρομές στα όρια της ομώνυμης πόλης που αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Στη γειτονική επαρχία Χάμα, ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από δυνάμεις του καθεστώτος σκότωσαν 11 τζιχαντιστές, μία ημέρα μετά τις σφοδρές συγκρούσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 55 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 στελέχη των δυνάμεων της Δαμασκού.

Την Τρίτη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του για την επιδείνωση των μαχών στην Ιντλίμπ» και προέτρεψε «τις εγγυήτριες» δυνάμεις της συμφωνίας για τη δημιουργία της λεγόμενης «ζώνης αποκλιμάκωσης» στην επαρχία, που κλείστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνας, «ειδικά τη Ρωσία και την Τουρκία, που υπέγραψαν τη συμφωνία (…), να σταθεροποιήσουν την κατάσταση χωρίς καθυστέρηση».

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε από την πλευρά του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Μαρκ Λόουκοκ.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment