PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Πάνω από 80 νεκροί στις διαδηλώσεις


Πάνω από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν την Παρασκευή στη Συρία από τα πυρά αστυνομικών στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος.

Πάνω από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν την Παρασκευή στη Συρία από τα πυρά αστυνομικών στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θ΄αυξηθεί.

Η Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου, μια ομάδα αγωνιστών που συγκροτήθηκε για να καταγράψει τα θύματα της λαϊκής εξέγερσης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με τα ονόματα 82 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ακόμη, η επιτροπή τονίζει ότι προβαίνει σε επαληθεύσεις κυρίως στη Λατάκεια, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας 350χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού όπου “τα θύματα ίσως είναι περισσότερα”.

Μια άλλη ομάδα υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 92.

Η Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου κάνει λόγο για “εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους” και κατηγορεί τις αρχές ότι ” εξαφανίζουν τις σορούς θυμάτων και ότι τρομοκρατούν και απειλούν τις οικογένειές τους”.

Η χθεσινή ήταν από τις αιματηρότερες ημέρες από τις 15 Μαρτίου.

Στις 23 Μαρτίου, πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντεράα, νοτίως της Δαμασκού, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment