PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Οι Κούρδοι αποχώρησαν πλήρως από τη Ρας αλ-Άιν


Από την παραμεθόρια πόλη Ρας αλ-Άιν αποχώρησαν οι κουρδικές δυνάμεις, τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.

«Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έχουν ολοκληρώσει την εκκένωση της παραμεθόριας πόλης» επιβεβαίωσε στο πρακτορείο «AP» ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, το πρακτορείο «AFP» μετέδωσε ότι δεκάδες Κούρδοι μαχητές έχουν εγκαταλείψει τη Ρας αλ-Άιν, η οποία είναι περικυκλωμένη από ισχυρές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Μάλιστα, την είδηση επιβεβαίωσε και το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, το οποίο γνωστοποίησε την αποχώρηση ενός κομβόι 86 οχημάτων, με κατεύθυνση προς τα νότια.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα οχήματα, συμπεριλαμβάνονται και αρκετά ασθενοφόρα, τα οποία φέρεται να μεταφέρουν τραυματίες Κούρδους.

Το Σάββατο, άλλωστε, στην πόλη, η οποία βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Συρίας, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Τουρκία, αφίχθη και ιατρική βοήθεια.

Στο μεταξύ, πάντως, οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων συνεχίστηκαν και σήμερα, Κυριακή, παρά την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Η Άγκυρα έκανε λόγο για έναν νεκρό Τούρκο στρατιώτη στα περίχωρα της πόλης Ταλ Αμπιάντ, ενώ οι Κούρδοι κατήγγειλαν τον θάνατο 16 μαχητών κοντά στην πόλη Ρας αλ-Άιν.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά την έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία.

Το βράδυ της Πέμπτης, Τουρκία και ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, υπό την προϋπόθεση της απομάκρυνσης των κουρδικών δυνάμεων σε βάθος 32 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία.

Εντός αυτής της ζώνης βρίσκεται και η πόλη Ρας αλ-Άιν, όπως και οι πόλεις Μανμπίτζ – Κομπάνι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment