PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Επέμβαση τεθωρακισμένων στην πόλη Μπανιάς


Επέμβαση τεθωρακισμένων σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στη συριακή πόλη Μπανιάς, στην οποία οι αντικαθεστωτικοί έχουν αρκετούς υποστηρικτές.

Επέμβαση τεθωρακισμένων σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στη συριακή πόλη Μπανιάς, στην οποία οι αντικαθεστωτικοί έχουν αρκετούς υποστηρικτές.

Από το βράδυ της Παρασκευής, η πόλη είχε περικυκλωθεί από άρματα μάχης και στρατό, ενώ όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκαν επιθέσεις σε σουνιτικές συνοικίες.

Σαφής εικόνα δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή, λόγω της διακοπής κάθε επικοινωνίας και της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων, από τη Λευκωσία, που μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με κατοίκους της πόλης, η εισβολή έγινε από τρία διαφορετικά σημεία, ενώ οι κάτοικοι σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι χτες Παρασκευή 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τις δυνάμεις ασφαλείας, στις κινητοποιήσεις που είχαν σαν αίτημα, την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος 14 στελεχών του κυβερνητικού μηχανισμού της μεσανατολικής χώρας.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, αναφέρεται ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι οι αξιοκατάκριτες πράξεις της Συρίας έναντι του λαού της απαιτούν μια ισχυρή διεθνή αντίδραση. Απούσης κάποιας σημαντικής αλλαγής στην τωρινή προσέγγιση της κυβέρνησης της Συρίας, περιλαμβανομένου του τέλους των δολοφονιών διαδηλωτών από την κυβέρνηση. Oι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διεθνείς τους εταίροι θα λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για να καταστήσουν ξεκάθαρη την ισχυρή μας αντίθεση στην μεταχείριση που επιφυλάσσει η συριακή κυβέρνηση στο λαό της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν κυρώσεις σε αξιωματούχους του συριακού καθεστώτος που ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment