PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα εξετάσουν οι αιγυπτιακές αρχές


Το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ εξετάζουν οι αιγυπτιακές αρχές για να εντοπίσουν τυχόν ύποπτη δραστηριότητα που να συνδέεται με τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πριν από μία εβδομάδα.

«Θέλουμε, για παράδειγμα, να προσδιορίσουμε αν κάποιος πέρασε κρυφά τον έλεγχο των αξιωματούχων ασφαλείας ή από τους ανιχνευτές μετάλλων» είπε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Θέλουμε ακόμη να δούμε αν υπήρξε καμία ασυνήθιστη δραστηριότητα μεταξύ των αστυνομικών ή προσωπικού του αεροδρομίου» πρόσθεσε.

Οι ενέργειες αυτές στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν οι αρχές ασφαλείας συνιστούν την πρώτη ένδειξη ότι οι αιγυπτιακές αρχές μπορεί να υποψιάζονται ότι το αεροπλάνο συντρίβη από πρόθεση, κάτι που ήδη πολλές δυτικές κυβερνήσεις και υπηρεσίες πληροφοριών έχουν υπονοήσει.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά τουριστών, ο αιγυπτιακός στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης για την μεταφορά των Ρώσων με πτήσεις για Μόσχα μετά την αναστολή των πτήσεων προς την Αίγυπτο που αποφάσισε χθες το Κρεμλίνο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Μόσχας είναι επαρκή κι ότι ισχύουν εδώ και πολύ καιρό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στη Ρωσία, Μοχάμεντ Αλ-Μπάντρι, με τον οποίο συζήτησαν την απόφαση της Μόσχας για αναστολή όλων των πτήσεων προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη και για την πορεία της έρευνας σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο ελπίζει να μπορέσει να οργανώσει την επιστροφή όλων των Βρετανών τουριστών από το Σαρμ ελ-Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων και σήμερα θα φροντίσει για την επιστροφή 2.000 Βρετανών υπηκόοων με εννέα πτήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment