PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν – Νεκροί και οι 176 οι επιβαίνοντες


Νεκροί είναι και οι 176 επιβαίνοντες – 167 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος – του αεροσκάφους Boeing 737 της Ukraine International Airlines, το οποίο συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο.

«Είναι αδύνατον» να υπάρχουν επιζώντες στην πτήση PS-752 από την Τεχεράνη στο Κίεβο, ανέφερε στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο οποίος ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 170 άνθρωποι, επιβάτες και μέλη πληρώματος.

«Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί», ήταν ο τίτλος του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων IRNA. Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 82 Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί, 10 Σουηδοί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. Ιρανοί διασώστες, μεταδίδει το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB, εντόπισαν ένα μαύρο κουτί από το αεροσκάφος.Ο Ζελένσκι διέκοψε το ταξίδι του στο Ομάν και επιστρέφει εσπευσμένα στο Κίεβο

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μεταδόθηκαν από ιρανικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος συνετρίβη στην πόλη Σαχριάρ, δυτικά της μητροπολιτικής περιοχής της Τεχεράνης, και πήρε φωτιά. Παραμένει ασαφές εάν η συντριβή του αεροσκάφους συνδέεται με τα πυραυλικά πλήγματα στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράν. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως το αεροσκάφος κατέπεσε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. H ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της πτήσης από το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος σταμάτησε να στέλνει σήμα 8 λεπτά μετά την απογείωση. Το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Ο ιστότοπος FlightRadar24 αναφέρει ότι το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από τρία χρόνια και ήταν 737-NG.

Το 737-800 είναι διαφορετικό από τα αεροσκάφη 737 Max 8, τα οποία έχουν καθηλωθεί μετά τα τα δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία. Το 737-800 χρησιμοποιεί διαφορετικό σύστημα λογισμικού από το Max 8.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment