PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συντονισμένη δράση


Την ανάγκη να αναπτυχθούν συντονισμένες δράσεις ώστε να παραλύσει η Ευρώπη, με διαδηλώσεις και απεργίες, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, με στόχο να ανατραπούν οι πολιτικές που δρομολογήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 11 Μαρτίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

Την ανάγκη να αναπτυχθούν συντονισμένες δράσεις ώστε να παραλύσει η Ευρώπη, με διαδηλώσεις και απεργίες, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, με στόχο να ανατραπούν οι πολιτικές που δρομολογήθηκαν στις Βρυξέλλες στις 11 Μαρτίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας αργά χθες το βράδυ το τριήμερο διεθνές συνέδριο που οργάνωσε το κόμμα του για την οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην ανάγκη προστασίας της δημοκρατίας μέσα στην κρίση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “η δημοκρατία βρίσκεται εν κινδύνω”, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στην απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην εγκρίνονται από το κοινοβούλιο οι ενέργειες του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέκρινε με οξύτητα τη στάση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και τη γενικότερη πολιτική του, τονίζοντας ότι η επιλογή της λιτότητας και των μνημονιων δεν είναι μονόδρομος, αλλά πολιτική επιλογή.

Η κρίση του χρέους, είπε, ήταν μεγάλη ευκαιρία για να ξηλωθεί το κοινωνικό συμβόλαιο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα είναι πιό επώδυνο, υποστηρίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής για την Ευρώπη. Θα είναι το τέλος της διαπραγμάτευσης και η υποβολή λαών σε μακροχρόνιες θυσίες με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και προέβλεψε ότι έρχεται σύντομα νέο πακέτο πιό σκληρών μέτρων και ιδιωτικοποιήσεις ασύλληπτου εύρους.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μερικές φορές “δείχνει μεγαλύτερο ζήλο και από την Μέρκελ”, ενώ πρόσθεσε ότι η Αριστερά έχει ιστορικό καθήκον να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, να δημιουργήσει συμμαχίες για αλλαγή πορείας και έξοδο από την κρίση και να ανοίξει νέο δρόμο ανάπτυξης με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

Τόνισε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί σε διεθνές επίπεδο και ότι δεν υπάρχουν λύσεις που να μπορούν να δοθούν μόνο στο εθνικό επίπεδο, γιατί το κεφάλαιο και οι αγορές έχουν παγκοσμιοποιηθεί.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Αριστερά πρέπει να υπερβεί τα προβλήματά της, κυρίως τον κατακερματισμό της, να ενωθεί και να δημιουργήσει ένα ευρύ μέτωπο για την ανατροπή του Μνημονίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment