PeristeriNews.gr
Καιρός

Συννεφιασμένος καιρός


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα προβλέπονται για τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένοι όμβροι, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο ιόνιο έως 6 μποφόρ από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. σταδιακή βελτίωση.
άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Για το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες για την Κυριακή του Πάσχα, δεν δείχνουν σημαντική μεταβολή του καιρού, μόνο που αναμένονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Χαλάει ο καιρός

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Leave a Comment