PeristeriNews.gr
Καιρός

Συννεφιά με τοπικές καταιγίδες


Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα ανατολικά και βελτίωση στα δυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 17 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Κρήτης τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 01 Αυγούστου 2018

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment