PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχείς προσπάθειες του υπ. Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία


Συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Το σύνολο των προσλήψεων αναπληρωτών ανέρχεται σήμερα περίπου στις 15.000, μαζί με εκείνες της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες αφορούσαν κυρίως την ειδική αγωγή.

Το Σάββατο με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το υπουργείο διασφάλισε την κάλυψη επιπλέον 2.000 κενών στην εκπαίδευση, με προτεραιότητα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης, τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, καθώς επίσης και τις βασικές ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί.

Παρά την εξασφάλιση από μέρους του υπουργείου πιστώσεων για την κάλυψη 19.500 κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι περιορισμοί του ΕΣΠΑ στις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου έχουν προκαλέσει προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων ειδικής αγωγής, κυρίως, αλλά και των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η «ανάσα» των επιπλέον πιστώσεων, που έρχονται να προστεθούν στις αρχικές, φαίνεται ότι θα δοθεί μόνο κατά ένα μέρος, καθώς, από το υπουργείο προγραμματίζεται να «φυλαχθεί» ένας αριθμός των επιπλέον πιστώσεων για τα κενά που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, λόγω αδειών -αναρρωτικών, λοχείας κλπ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment