PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζουν την απεργία τα ταξί


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως το Σάββατο αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασής τους, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Την συνέχιση της απεργίας τους αλλά και των κινητοποιήσεων που την συνοδεύουν τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο αποφάσισε η ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν στα γραφεία της ΠΟΕΙΑΤΑ-ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη.

Τα στελέχη της Ομοσπονδίας εξέτασαν όλα τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και αποφάσισαν να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις αλλά να παρθεί οριστική απόφαση για την συνέχισή τους ή μη σε κλαδικό συμβούλιο το Σάββατο.

Ήδη πάντως στην Ρόδο και την Κω έχουν ανασταλεί οι κινητοποιήσεις και τα ταξί έχουν ξαναβγεί πλέον στους δρόμους με απόφαση των τοπικών σωματείων.

Αρκετοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να μπει φρένο μετά από σχεδόν 20 μέρες κινητοποιήσεων, κάτι που ενισχύονταν και από τα όσα διέρρευσαν μετά τις τελευταίες επαφές των συνδικαλιστών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

Θετικά στο κλίμα είχε συμβάλει και η δέσμευση του Γιάννη Ραγκούση ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα γίνει με νόμο και όχι με προεδρικό διάταγμα, γεγονός που παρέχει το χρονικό περιθώριο του διαλόγου, για τουλάχιστον δύο μήνες.

Πάντως, από το πρωί υπήρξαν και σήμερα νέες κινητοποιήσεις.

Στην Πάτρα, μετά από την γενική τους συνέλευση στο παμπελοπονησιακό στάδιο, οι αυτοκινητιστές κατευθύνθηκαν ξανά στα διόδια του Ρίο, ανέβασαν τις μπάρες και άφηναν τον κόσμο να περνά ελεύθερα χωρίς να καταβάλει διόδια.

Στην Χαλκιδική προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του ΚΤΕΟ στον Πολύγυρο.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το πρωί κατάληψη στα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών και στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment