PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις


Με στήσιμο νέων μπλόκων, αλλά και ενίσχυση των σημειών όπου ήδη έχουν παραταχθεί τρακτέρ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνουν αποφασισμένοι να θέσουν σήμερα σε εφαρμογή τον σχεδιασμό τους προκειμένου να φτάσουν σε σημεία που έχουν επιλέξει να στήσουν τα μπλόκα τους, παρά την αντίσταση που βρίσκουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. «Δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Με κάποιο τρόπο, κάποια στιγμή θα φτάσουμε στον Προμαχώνα» δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας. Αγρότες του νομού Σερρών, έδωσαν ραντεβού στις 10 το πρωί στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, περί τις 12.00 θα ξεκινήσουν τη δράση τους.

Στο στήσιμο αγροτικών μπλόκων προχωρούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 2/2 οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας, σε συνέχεια των αποφάσεων που έλαβαν στη διάρκεια σύσκεψης των συντονιστικών τους επιτροπών.

Μετά τις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να στηθεί το αγροτικό μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Εντός της ημέρας, οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, πρόκειται να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Επίσης μετά τις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να στηθεί το μπλόκο στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, ανέφερε ότι υπάρχει πλάνο για τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα στην περιοχή, ωστόσο, όπως είπε, «δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο σήμερα».

Νέο μέτωπο αναπτύσσουν οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι προσανατολίζονται να στήσουν μπλόκο με τρακτέρ στα Τέμπη.

Ήδη, από χθες Κυριακή 29 Ιανουαρίου, τρακτέρ άρχισαν να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών. Το επίσημο ραντεβού έχει δοθεί για αύριο Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, στις 12:00, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, από αγρότες του Κιλελέρ, της Μάνδρας και της Αγιάς, ενώ οι αγρότες από τον Τύρναβο θα βρεθούν, την ίδια ώρα, στο κόμβο της Γυρτώνης.

Οι αγρότες αναμένουν να δουν τις δυνάμεις που θα αναπτυχθούν αύριο στα σημεία των συγκεντρώσεων, προκειμένου να εκτιμήσουν εάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη δημιουργία κεντρικού μπλόκου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Leave a Comment