PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους αγνοούμενους του Norman Atlantic


Κορυφώνεται η αγωνία για τύχη των αγνοουμένων του Norman Atlantic, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Κορυφώνεται η αγωνία για τύχη των αγνοουμένων του Norman Atlantic, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί, καθώς οι πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο παραμένουν συγκεχυμένες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο πλοίο επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων 425 διασώθηκαν, 10 βρέθηκαν νεκροί και 40 αγνοούνται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκ των 40 αγνοουμένων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι στους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας περιλαμβάνεται και δεύτερος Έλληνας. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα, από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 95 Ελλήνων διασωθέντων, όπως επίσημα διαβιβάστηκαν από τους πλοιάρχους των πλοίων San Giorgio και Durand De La Penne στο ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του αρχηγείου του Λ/Σ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Ν. Λαγκαδιανό, 81 εξ αυτών βρίσκονται ασφαλείς στο San Giorgio και 14 στο Duran Den La Pena που είχαν σπεύσει στην περιοχή για την επιχείρηση. Παράλληλα, 86 Έλληνες διασωθέντες έχουν ήδη αποβιβασθεί με ασφάλεια σε ελληνικό έδαφος.

Όπως έγινε επίσης γνωστό στις 14.00 ο αρχηγός του Σώματος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε από την πλευρά του ότι παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί επίσημα από την εταιρεία οι λίστες των επιβατών στην ιταλική ακτοφυλακή εξακολουθεί να υπάρχει κομφούζιο με ευθύνη των ιταλικών αρχών. Όπως είπε ο ίδιος, παρά το ότι η εταιρεία επικοινωνεί τηλεφωνικά με Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic στο πλοίο San Giorgio, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν τα ονόματά τους στη λίστα.

Στο μεταξύ, η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και του κυβερνήτη του Νorman Atlantic, Κάρλο Βιζεντίνι και Αρτζίλιο Τζακομάτσι αντίστοιχα.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι: εξ αμελείας πολλαπλή ανθρωποκτονία, εξ αμελείας ναυάγιο και εξ αμελείας πρόκληση τραυμάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment