PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Δημαρχείο Αθηνών


Διώχνουν… τους παλιούς και παίρνουν… νέους

Το Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων κατέλαβαν από χθες το μεσημέρι συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι, ύστερα από την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην αποσύρει, για την ώρα, το θέμα της πρόσληψης νέων εργαζομένων, με οκτάμηνη σύμβαση, από την ημερήσια διάταξη.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου της Δημαρχίας.

Στο σύνολό τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο, τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της παράταξης Μείζονος Αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι «είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται η ακύρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ή τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά από το Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων».

Ο Επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί το αίτημα των συμβασιούχων και για την μονιμότητά τους, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι «το αίτημα για μονιμότητα θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους 35.000 απολυμένους στους δήμους όλης της χώρας και σε αυτό να προστεθεί και το αίτημα να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment