PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συνεχίζει η Τουρκία τη στρατιωτική εξόρμηση κατά του PKK


Δυνάμεις ασφαλείας υποστηριζόμενες από ελικόπτερα επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένα τμήματα πόλης στη νοτιοανατολική Τουρκία και ένας άνδρας σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές, δήλωσαν πηγές των τουρκικών αρχών.

Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στη χώρα.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον βάσεων των μαχητών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) κατά μήκος των συνόρων με το βόρειο Ιράκ τη Δευτέρα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει ανάπαυλα στην εκστρατεία του την επομένη των εκλογών.

Το ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον του PKK μετά την κατάρρευση, τον Ιούλιο, εκεχειρίας η οποία είχε κρατήσει δύο χρόνια.

Στην πόλη Σιλβάν, μαχητές της νεολαίας του PKK έσκαψαν χαρακώματα για να κρατήσουν μακριά την αστυνομία από ορισμένες περιοχές, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις γειτονιές της πόλης.

Άμαχος 22 ετών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 60 χλμ. βόρεια του Ντιγιάρμπακιρ, της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Τα αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ έθεσαν στο στόχαστρο κρησφύγετα και αποθήκες οπλισμού που χρησιμοποιούνται από το PKK, ανέφερε το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού στην ιστοσελίδα του. Επλήγησαν επίσης στόχοι του PKK στην τουρκική επαρχία Χακάρι, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment