PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συνελλήφθη η οικογένεια αλ-Μπαγκντάντι στην Τουρκία


Η Τουρκία αιχμαλώτισε μία σύζυγο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας του, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία εβδομάδα και πλέον μετά τον θάνατο του πρώην ηγέτη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν πως ο Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε σε μια σήραγγα. Άρχισαν μια επικοινωνιακή εκστρατεία για αυτό», είπε ο Ερντογάν.

«Αλλά, εγώ το ανακοινώνω αυτό για πρώτη φορά: αιχμαλωτίσαμε τη σύζυγό του και δεν κάναμε φασαρία όπως αυτοί. Παρομοίως, αιχμαλωτίσαμε την αδελφή του και τον γαμπρό του στη Συρία», είπε σε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Τουρκία αιχμαλώτισε την αδελφή του Μπαγκντάντι, τον σύζυγό της και τη νύφη της, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα αποσπούσαν πληροφορίες από αυτούς για το Ι.Κ., αν και η Άγκυρα δεν ανέφερε τι είδους γνώση μπορεί να έχουν για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Ο Μπαγκντάντι αναδύθηκε από την αφάνεια μέχρι την ηγεσία της υπερ-σκληροπυρηνικής οργάνωσης και αυτοανακηρύχθηκε χαλίφης όλων των Μουσουλμάνων, κυριαρχώντας πάνω σε τεράστιες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας την περίοδο 2014-2017 προτού το Ι.Κ. απολέσει τον έλεγχο των περιοχών αυτών από έναν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό.

Διεθνείς ηγέτες καλωσόρισαν τον θάνατό του, αλλά τόσο οι ίδιοι όσο και ειδικοί στην ασφάλεια προειδοποίησαν πως η οργάνωση, γνωστή επίσης ως ISIS παραμένει απειλή ασφαλείας στη Συρία και πέρα από αυτήν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment