PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη ο άνδρας που μαχαίρωσε τον Δήμαρχο Ελευσίνας


Συνελήφθη πριν από λίγο ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι στον Δήμαρχο Ελευσίνας.

Ο άνδρας οδηγείθηκε στο Α.Τ. Ελευσίνας, ενώ ο Δήμαρχος νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Τους λόγους για τους οποίος επιτέθηκε στον Δήμαρχο, μέσα στο γραφείο του, στο δημαρχείο, εξήγησε ο 35χρονος άνδρας κατά την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο δράστης φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

Μάλιστα πέρυσι είχε νοσηλευτεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “Δρομοκαΐτειο”.

Στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι τα αίτια της επίθεσης ήταν προσωπικά.

«Οι λόγοι που επιτέθηκα στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, ήταν καθαρά προσωπικοί».

ΥΠΕΣ: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στον δήμαρχο Ελευσίνας

Τη θλίψη του αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση.

Ρ. Δούρου: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι στο γραφείο του, στο Δημαρχείο.

Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, ευχόμενος ολόθερμα ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει το συντομότερο στα καθήκοντά του.

«Με την ευκαιρία καλούμε την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» πρόσθεσε.

Γ. Πατούλης: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας

Την επίθεση με μαχαίρι κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλά, καταδικάζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλης, διαμηνύοντας ότι η «τοπική αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται»

«Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον» αναφέρει ο κ. Πατούλης σε σχετική του δήλωση.

«Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται» προσθέτει, καλώντας την Δικαιοσύνη και την Πολιτεία «να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι δολοφονικές επιθέσεις ή συμπεριφορές είναι καταδικαστέες

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με μαχαίρι από συμβασιούχο-εργαζόμενο του Δήμου Ελευσίνας σε βάρος του Δημάρχου Ελευσίνας, Γεώργιου Τσουκαλά».

Επισημαίνει πώς «δολοφονικές επιθέσεις ή συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα είναι καταδικαστέες και κατακριτέες απ’ όπου και αν προέρχονται. Σε καμία περίπτωση δεν συμβάλουν στην επίλυση και στην αντιμετώπιση προβλημάτων».

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο».

 Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔΑ, Νίκου Σαράντη

Η ΠΕΔ Αττικής, δήλωση του προέδρου της Νίκου Σαράντη, καταδικάζει την επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά.

«Η ΠΕΔ Αττικής καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τον τραυματισμό με μαχαίρι κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, που μάλιστα έγινε μέσα στο γραφείο του Δημάρχου. Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καλούμε να καταδικάσει ολόκληρη η κοινωνία.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο Γιώργο Τσουκαλά και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment