PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα ο γνωστός ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ενώ σε άλλες περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν περισσότερα από 58 άτομα, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Ο γνωστός εκ τηλεοράσεως 51χρονος ενεχυροδανειστής, φέρεται να συνελήφθη καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο, αλλά και «κλοπιμαία από χώρο που συντελέστηκε ανθρωποκτονία».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις ενεχυροδανειστής συνελήφθη.

Πιο αναλυτικά, ο Δημήτρης – Ριχάρδος Μυλωνάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου του 2014 έπειτα από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του και στα οποία θα έπρεπε, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, να φυλάσσονται για ένα μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο.

Αν και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν.

Ο ίδιος σε αντίθεση με το νόμο που ορίζει που φυλάσσονται τα τιμαλφή, αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους, με συνέπεια να μην είναι δυνατός ο έλεγχός τους και χωρίς να αποδεικνύεται ότι βρίσκονται σε ασφαλές μέρος με συνέπεια να γεννηθούν υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Έγινε γνωστός από τις διαφημίσεις των καταστημάτων του, όπου εμφανίζεται ο ίδιος ως παρουσιαστής και στα οποία υπόσχεται πως στα καταστήματά του αγοράζουν νόμιμα τα κοσμήματα σε τιμές χρυσού. Εν τούτοις καταγγελίες γι’ αυτόν και την επιχειρηματική του δραστηριότητα είχαν φτάσει έως και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε μία από αυτές αναφερόταν ότι μεγάλος αριθμός των αντικειμένων είναι προϊόν ληστειών και κλοπών και ότι στις επιχειρήσεις του έλιωναν τα κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια τα έκαναν πλάκες χρυσού και τα έστελναν στη Γερμανία.

Το χρονικό της σύλληψης

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσαν τους κλεπταποδόχους της γιγαντιαίας συμμορίας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει πριν από δύο χρόνια και έπεσαν πάνω σε μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Με ένα μεγάλο αφεντικό που έχει το γενικό πρόσταγμα και γύρω του δεκάδες άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χρυσοχόοι και ενεχυροδανειστές.

Δίπλα στον αρχηγό, κομβικό ρόλο έπαιζε ως δεξί του χέρι ένας Τουρκοαρμένιος ενώ ένας Σύρος φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος που είχε αναλάβει να μαζεύει τις παρτίδες του χρυσού για να τις «σπρώχνει» στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment