PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθησαν τέσσερις «Ροζ Πάνθηρες» που λήστευαν κοσμηματοπωλεία


Διεθνής σπείρα, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τους διαβόητους «Ροζ Πάνθηρες», βρίσκεται πίσω απο τις τελευταίες διαρρήξεις και μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων στην Αττική.

Διεθνής σπείρα, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τους διαβόητους «Ροζ Πάνθηρες», βρίσκεται πίσω απο τις τελευταίες διαρρήξεις και μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων στην Αττική, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν, λίγο μετά την τελευταία επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης.Λίγο μετά την κλοπή, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα που είναι μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικες πηγές, και οι τέσσερις κατάγονται απο χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ σε βάρος του ενός από τους άνδρες εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα από πολλές χώρες του εξωτερικού.

Η γυναίκα και ένας από τους άνδρες επισκέπτονταν ως πελάτες τα κοσμηματοπωλεία που έβαζαν στο στόχαστρο, προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους και να εντοπίσουν τις αδυναμίες και στη συνέχεια τη νύχτα γκρέμιζαν με κλεμμένα αυτοκίνητα τις βιτρίνες, ή αποκολλούσαν ολόκληρη την πρόσοψη, δένοντας με ιμάντες τα ρολά, άρπαζαν τα κοσμήματα και εξαφανίζονταν με άλλα κλεμμένα οχήματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες φαίνεται πως σχετίζονται με άλλα πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί στην Κω τον Ιούνιο του 2009, για μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων κυρίως σε ελληνικά νησιά.

Τότε είχε διαπιστωθεί οτι τα πέντε παραπάνω άτομα ήταν μέλη της οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες», που συστάθηκε γύρω στο 1997 από μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και έχουν εμφανιστεί με μεγάλες κλοπές
κοσμηματοπωλείων σε περίπου 26 χώρες.Η οργάνωση υπολογίζεται οτι απαρτίζεται απο περίπου 300 άτομα, ενώ για λογαριασμό της έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα δίωξης στην Ιντερπόλ.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που διενεργεί το Τμημα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, αναμένεται να γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment