PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο


Στη 1.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup. Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ενημερώσει τους υπουργούς για τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα του χρέους, το οποίο εξετάστηκε και επισήμως για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

«Ουσιαστικά κλείνει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα, στη βάση των προτάσεών μας», επεσήμανε χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παύλοπουλο.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ημερομηνία σημαντικών αποφάσεων την 24η Μαΐου, όταν και θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία «πολύ θετική απόφαση» για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος εστίασε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.»

«Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment