PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ποινικοποίηση και αυταρχισμός από τη διοίκηση Παχατουρίδη


Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστών του Δήμου Περιστερίου, οι οποίοι πρωτοστατούν στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας στο χώρο δουλειάς, απαιτεί με ανακοίνωσή της από τη δημοτική αρχή Παχατουρίδη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αντιδραστικός κατήφορος της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη στο Περιστέρι δεν έχει πάτο. Μετά την απόλυση εγκύου το καλοκαίρι, τώρα βαφτίζει πρωτοπόρους εργαζόμενους «υποκινητές», τους κατηγορεί για “κακόπιστη κριτική” και επιχειρεί να τους προσάψει πειθαρχικά παραπτώματα με το κατάπτυστο Ν.4057/2012 περί «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου διεκδίκησαν αγωνιστικά τα αυτονόητα, με συλλογικές διαδικασίες και καθολική συμμετοχή, με πρωτοβουλία της σωματειακής επιτροπής του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Απαίτησαν να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να σταματήσουν να εισέρχονται εργαζόμενοι και επισκέπτες στο αμαξοστάσιο χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο για τη διασπορά Covid (π.χ. θερμομέτρηση), να σταματήσει ο συγχρωτισμός στα οχήματα που τους μεταφέρουν στα πόστα εργασίας τους, να μπει ένα τέλος στο αίσχος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μέσα στη πόλη.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο μηχανισμός του φόρεσαν την μαύρη κουκούλα και άλλους συναδέλφους τους έβγαλαν σε αναφορά, ενώ άλλους τους παραπέμπουν κατάπτυστα για υποτιθέμενα πειθαρχικά παραπτώματα. Το κείμενο της «κλήσης σε απολογία» έχει μετατραπεί σε κείμενο πολιτικής δίωξης χουντικής κοπής.

Αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια δεν είναι η αγωνιστική διεκδίκηση του δίκιου των εργαζομένων, αλλά η δίωξή της από την Δημοτική Αρχή.

Να το χαίρεται το παλικάρι της η κυβέρνηση της ΝΔ που τον βάζει λαγό για να υλοποιήσει την αντιδραστική ουσία του νομοσχεδίου για τα Συνδικάτα που φέρνει στη βουλή. Ενημερώνουμε το Δήμαρχο Περιστερίου Παχατουρίδη ότι το ταξικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται, ούτε θα επιτρέψει την δίωξη των συναδέλφων γιατί εξέφρασαν τη γνώμη τους για τις συνθήκες εργασίας και συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να γυρίσουν πίσω στις μαύρες εποχές που ονειρεύονται οι Παχατουρίδηδες αυτής της ζωής, τις εποχές της δίωξης «υποκινητών» και απαγόρευσης της κριτικής.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου όλων των συναδέλφων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment