PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς


Την απόφασή του να συγκρουστεί στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν χρειαστεί, επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Την απόφασή του να συγκρουστεί στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν χρειαστεί, επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει λύση – πακέτο, θεωρώντας ότι άλλη λύση δεν υπάρχει και ο ίδιος σε αυτή τη βάση θα δώσει τη μάχη.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων και γι’ αυτό, όπως είπε, οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως στόχο τη συνεννόηση και τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ενόψει της συνόδου κορυφής. Δεν είναι απλά θέμα συναίνεσης, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Την πεποίθηση ότι το ίδιο το μνημόνιο προκαλεί ασφυξία στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό και για το λόγο αυτόν έκρινε αναγκαία τη δραστική αλλαγή των όρων του.

«Είναι για μας αυτονόητο, ότι ακόμα και αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το μνημόνιο», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Βασική του λύση είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου».

Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει, τόνισε εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό.

Το ΚΚΕ, σημείωσε, δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία που στην ουσία σημαίνει «να διαλέξουμε με ποιο σχοινί, αν θα ναι μεταξωτό ή τρίχινο, θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό». Προέβλεψε επίσης ότι «τα χειρότερα έρχονται» και ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία για ελεγχόμενη χρεοκοπία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την πρόταση να προσέλθει η χώρα μας στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις εν όψει των κρίσιμων Συνόδων Κορυφής με επιθετική πολιτική και όχι, όπως είπε, με διάθεση άμυνας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Να αρνηθεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και να προσφύγει σε δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό πρότεινε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κοινοβολευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment