PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συναγερμός στην Ευρώπη με τα μολυσμένα ισπανικά αγγουράκια


Μετά τον εντοπισμό του βακτηρίου Escherichia coli (E. Coli) σε αγγουράκια ισπανικής προελεύσεως.

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη μετά τον εντοπισμό του βακτηρίου Escherichia coli (E. Coli) σε αγγουράκια ισπανικής προελεύσεως.

Στη Γερμανία, έχουν χάσει την ζωή τους ήδη 10 άνθρωποι μετά την κατανάλωση μολυσμένων αγγουριών, ενώ εκατοντάδες άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και υψηλό πυρετό.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε Σουηδία, Δανία, Ολλανδία και Βρετανία, σε άτομα που φαίνεται πως είχαν ταξιδέψει στη Γερμανία.

Σε Αυστρία και Τσεχία, οι αρχές έδωσαν εντολή να αποσυρθούν από τα ράφια των καταστημάτων λαχανικά από την Ισπανία, τα οποία ωστόσο πιστεύεται ότι είναι μόνο μία πηγή της μόλυνσης.

Το βακτήριο προκαλεί αιμολυτικό – ουραιμικό σύνδρομο (ΑΟΣ). Κατά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες επιδημίες ΑΟΣ που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και η μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί ποτέ στην Γερμανία».

Το ΑΟΣ προσβάλλει συνήθως παιδιά κάτω των 5 ετών, όμως «σε αυτήν την επιδημία, το 87% των προσβληθέντων είναι ενήλικες, ενώ σχεδόν 7 στους 10 ασθενείς είναι γυναίκες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή για το θέμα, ο ΕΦΕΤ αναφέρει ότι «από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, δεν προκύπτει διακίνηση των ανωτέρω προϊόντων στην ελληνική αγορά».

Σύμφωνα με την επιθεώρηση Nature, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το θάνατο περισσοτέρων ασθενών, Γερμανοί γιατροί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν επείγουσες κλινικές μελέτες σε πειραματικό φάρμακο με την ονομασία eculizumab.

Κατά το περιοδικό Forbes, είναι το ακριβότερο φαρμακευτικό σκεύασμα στον κόσμο, καθώς η θεραπεία στοιχίζει 400.000 δολάρια για ένα χρόνο.

Σύμφωνα όμως με τα αποτελέσματα μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα στο New England Journal of Medicine, ερευνητές χρησιμοποίησαν με επιτυχία το φάρμακο για να θεραπεύσουν τρεις ασθενείς με ΑΟΣ.

Η παρασκευάστρια εταιρία διοχετεύει τώρα δωρεάν το eculizumab σε γερμανικά νοσοκομεία, σε μια προσπάθεια να επισπεύσει την έγκριση του φαρμάκου για την αντιμετώπιση του ΑΟΣ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment