PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συναγερμός σε γηροκομείο με περίπου 35 κρούσματα κορωνοϊού


Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς σε γηροκομείο της Αττικής όπου διενεργήθηκαν τεστ κορωνοϊού βρέθηκαν περίπου 35 θετικά κρούσματα σε σύνολο 70 δειγμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γηροκομείο βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Φυσικά, το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και στο σημείο έσπευσαν, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα, χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.

Οργή Τσιόδρα για τα κρούσματα

Δεν έκρυψε την οργή του για τα νέα κρούσματα σε γηροκομείο, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσκεψή του σε αυτό, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σε δηλώσεις του έξω από το γηροκομείο, όπου εντοπίστηκαν περίπου 35 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό.

Ωστόσο, εμφανώς οργισμένος ο κ. Τσίοδρας είπε ότι πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και «δυστυχώς την ξαναβλέπουμε».

«Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της και πάει καλά, η Αθήνα δεν πάει καλά» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς αρκέστηκε να πει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment