PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συναγερμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου


Συναγερμός έχει σημάνει για το ενδεχόμενο χρήσης αναβολικών και διεξαγωγής στημένων παιχνιδιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιντερπόλ, για το ενδεχόμενο διεξαγωγής στημένων παιχνιδιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο.

Ο γενικός γραμματέας της διεθνούς αστυνομικής υπηρεσίας που εδρεύει στη Γαλλία, Ρόναλντ Νομπλ, τόνισε: «Πρέπει να πιστέψω ότι αφού συμβαίνει τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ανέφερε δε ότι την ίδια ανησυχία έχει εκφράσει και ο πρόεδρος της ΙΟC, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος έκανε λόγο για το ενδεχόμενο διεξαγωγής αντικανονικών ή παράνομων στοιχημάτων.

Την ίδια στιγμή, στην διεξαγωγή 6.250 ελέγχων ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του 2012 – αριθμός ρεκόρ για την ιστορία των αγώνων- αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αρμόδιοι διοργανωτές, προκειμένου να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η «μάστιγα» της χρήσης αναβολικών από αθλητές.

Το βρετανικό εργαστήριο αντιντόπινγκ θα απασχολεί 150 επιστήμονες που θα εξετάζουν τα δείγματα των αθλητών και αθλητριών, παραδίνοντας μάλιστα τις αναλύσεις των εξετάσεων στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα των 24 ωρών.

Συνολικά, στην αντιντόπινγκ διαδικασία κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα συμμετάσχουν 1.000 άτομα.
Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχαν γίνει 5.600 έλεγχοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment