PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συναγερμός για τη νέα εστία διασποράς σε οικισμό της Λάρισας


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές, αλλά και στις τοπικές αρχές στη Λάρισα μετά την επιβεβαίωση 20 θετικών κρουσμάτων σε οικισμό, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, που τέθηκε σε καραντίνα έπειτα από την ιχνηλάτηση επαφών 32χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού Σωτήρη Τσιόδρα, μεταβαίνουν στη Λάρισα.

Το κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο Super Puma στην 1η Στρατιά Λάρισας και στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Ακολούθως θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας στον οικισμό όπου διαπιστώθηκαν τα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

Κλιμάκιο ειδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, έχει μεταβεί στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ώστε να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή.

Την ίδια ώρα δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment