PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συναγερμός από την επίθεση στην Πεύκη


Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη νέα δολοφονική επίθεση εναντίον δύο ανδρών της Αμεσης Δράσης.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη νέα δολοφονική επίθεση εναντίον δύο ανδρών της Αμεσης Δράσης. Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν στήσει δολοφονική ενέδρα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο πιστολέρο να έχουν σχέση με τρομοκρατική οργάνωση καθώς ο τραυματίας διαπιστώθηκε πως είναι άτομο που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η αιματηρή συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών και ενός πολίτη, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι ο ένας από τους δράστες, σημειώθηκε χθες λίγο πριν από τις 7.00 το βράδυ κοντά στο Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη. Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 18.45 όταν το κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχτηκε τηλεφώνημα από πολίτες για ενοχλητικά άτομα που κινούνται ύποπτα κοντά στο Ηλιακό Χωριό και το πνευματικό κέντρο στην οδό Αιόλου, στη συμβολή της με την Επικούρου. Αμέσως πλήρωμα περιπολικού έφτασε στο σημείο, εντόπισε τα δύο άτομα και προσπάθησε να τα ελέγξει.

«Ολα συνέβησαν γύρω στις 18.45 και ενώ ετοιμαζόμουν να βγάλω το εγγόνι μου για βόλτα όταν άκουσα δυνατούς πυροβολισμούς» αναφέρει στην «Espresso» η κυρία Μαρία. «Αρχικά νόμιζα ότι ήταν βαρελότα, αλλά γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα περιπολικό και έναν τύπο που φορούσε κουκούλα, αλλά φαινόταν το πρόσωπό του γιατί είδα ότι είχε μούσι, να πυροβολεί τους δύο αστυνομικούς. Ο συνοδηγός του περιπολικού έφαγε πολλές πιστολιές και έπεσε κάτω αιμόφυρτος, ενώ ο οδηγός χτυπήθηκε κοντά στον ώμο. Τότε ο δράστης έτρεξε, μπήκε στο περιπολικό, έβαλε μπρος και ξεκίνησε να φύγει. Ο ελαφρά τραυματίας αστυνομικός έτρεξε προς το μέρος του και από το ανοιχτό παράθυρό του οδηγού όρμησε και προσπάθησε να τον σταματήσει. Ακολούθησε πάλη μεταξύ τους για τουλάχιστον 200 μέτρα. Τελικά όμως ο δράστης-οδηγός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλλησε εξ επαφής τον αστυνομικό, ο οποίος έπεσε κάτω και άρχισε να φωνάζει “βοηθήστε τον συνοδηγό μου”, εννοώντας τον άλλο αστυνομικό».

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ οι δύο τραυματίες αστυνομικοί της χθεσινής συμπλοκής. Στην ίδια κατάσταση στον «Ερυθρό Σταυρό» βρίσκεται και ο νεαρός πολίτης.

Από τον έναν αστυνομικό οι γιατροί αφαίρεσαν συνολικά τρεις σφαίρες από το θωρακικό του τοίχωμα, ενώ από τον δεύτερο δύο από την κοιλιακή χώρα και το σημείο της καρωτίδας. Ο τραυματίας πολίτης που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρει τραύματα στον γλουτό και την κνήμη.

Οι έρευνες

Στις έρευνες στις περισσότερες περιοχές των βορείων προαστίων συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική καθώς αναζητείται ένα μελαχρινό άτομο το οποίο μετά τη συμπλοκή πήρε το περιπολικό και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα μετά τη συμπλοκή, το κλεμμένο περιπολικό βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης στην Κηφισιά, ενώ στο εσωτερικό του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα πιστόλι που μάλλον ανήκει στους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στη συμπλοκή.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, αλλά και της Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν αμέσως στον «Ερυθρό Σταυρό» προκειμένου να εξετάσουν τον νεαρό που τραυματίστηκε στη συμπλοκή και νοσηλεύεται. Πρώτες πληροφορίες αργά τη νύχτα ανέφεραν πως στην κατοχή του νεαρού οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι, μια σακούλα με διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μικρό μπιτόνι με βενζίνη. Στο ίδιο σημείο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια μοτοσικλέτα, μάλλον των δραστών, η οποία είχε κλαπεί πριν από τρεις μέρες από περιοχή των βορείων προαστίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment