PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνέντευξη τύπου Συλλόγου Εργαζόμενων του Δήμου Περιστερίου


Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου των εργαζόμενων του Δήμου Περιστερίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 18:00.

Το Σύλλογο εργαζόμενων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Καταχανάς και τα μέλη Παναγιώτης Σταμάτης , Θανάσης Μητρόπουλος και Κωνσταντίνος Διαμάντης. Στην συνέντευξη παρέστη και ο Χρήστος Μαργανέλης της Λαικής Επίτροπής Αγώνα Περιστερίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Καταχανάς ανέφερε τα προβλήματα των εργαζομένων από τη ραγδαία καταβαράθρωση του εισοδήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων, την εκτίναξη της μερικής και έκτακτης απασχόλησης, τη συγχώνευση υπηρεσιών και την οικονομική αφαίμαξη και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σημειώθηκε ότι οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο στους εργαζόμενους του Δήμου και στις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά συμβάλουν και στην ραγδαία επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμμάτων της πόλης.

Το λόγο στη συνέντευξη πήραν ο Κωνσταντίνος Διαμάντης και ο Χρήστος Μαργανέλης.

Ανακοίνωση Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου

Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση από την μια στέλνουν χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και από την άλλη υποκριτικά ενδιαφέρονται για τους ανέργους με προγράμματα νέας κοπής “κοινωφελούς εργασίας”, για την απασχόληση τους.

Από κοντά και η διοίκηση του Δήμου με το άγχος του να αποδείξει πόσο ταυτισμένη είναι στα κελεύσματα της κυβέρνησης με την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης «Περιστέρι για όλους» ψήφισαν στις 08/07/2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο και από κοινού αποφάσισαν μέσω δύο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων την απασχόληση έως 600 ατόμων για 5 μήνες με ανώτατη αμοιβή 550€ τον μήνα.

Θ’ απασχοληθούν σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης (από την καθαριότητα έως τις κοινωνικές υπηρεσίες).

Την ίδια ώρα η Διοίκηση προσπαθεί να αποδείξει ότι το προσωπικό της περισσεύει στις υπάρχουσες υπηρεσίες του δήμου με το :

– Απολύει σωρηδόν τους συμβασιούχους

– Μεταφέρει τους σχολικούς φύλακες στις υπηρεσίες του Δήμου ως μη χρήσιμους για την φύλαξη των σχολείων

– Συγχωνεύει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργώντας εικονική πραγματικότητα της επάρκειας του προσωπικού στους εναπομείναντες βρεφονηπιακούς κ.ο.κ

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό αλλά δεν είναι.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Διοίκηση του Δήμου που οι κατευθύνσεις τους έχουν ταυτιστεί, έχουν κατά νου :

1. Να επιβραβεύουν την εθελοντική εργασία των Μ.Κ.Ο. που όχι μόνο θα παίξουν πρώτο ρόλο αλλά θα αμείβονται για το θεάρεστο έργο τους με ποσοστό 5 με 10% το κεφάλι, όσο για τον εθελοντή θα του μένει το “πήγαινε και που ξέρεις είναι μια ευκαιρία ! ! ”

2. Να μεθοδεύσουν την παραπέρα μείωση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο. Την ίδια ώρα που προχωρούν σε απολύσεις και του μόνιμου προσωπικού μέσω της εργασιακής εφεδρείας και τσακίζουν το μέλλον νέων ανθρώπων πετώντας τους στο δρόμο ως συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης, την ίδια ώρα ανοίγουν την πόρτα για νέες στρατιές ομήρων, σπέρνοντας την ανασφάλεια και την υποταγή.

3. Να δημιουργήσουν όρους κατά το δοκούν μιας και καταπατούν, καταστρατηγούν και το χαμηλότερο όριο αμοιβής που είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τόσο η εθνική πόσο μάλλον η κλαδική ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο της πλήρους υποτίμησης και απαξίωσης της αμοιβής των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος στον Δήμο, ούτε ένας δημότης που να ξεγελαστεί με τα τερτίπια της κυβέρνησης που με την Διοίκηση του Δήμου και τους μόνιμα “πρόθυμους” συνοδοιπόρους τους θέλουν να αποκρύψουν, να συσκοτίσουν την πλήρη σύμπνοια τους στις πολιτικές που γεννούν την φτώχεια, την λιτότητα και την ανεργία.

Τώρα χρειάζεται να :

Υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων για μόνιμη και σταθερή εργασία με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την ίση αμοιβή για την ίδια εργασία με τα ίδια δικαιώματα για όλους.

Αποτρέψουμε το κύμα των νέων ευέλικτων μορφών απασχόλησης και ταυτόχρονα να μπούμε εμπόδιο στην επέκταση του ωραρίου, την περαιτέρω καθίζηση της αμοιβής μέσω του νέου μισθολογίου, τις απολύσεις και μέσω της εργασιακής εφεδρείας που ετοιμάζεται.

Προβάλουμε τη δική μας απάντηση ενάντια στον “μονόδρομο” που υπηρετεί τις ανάγκες της πλουτοκρατίας, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment