PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνέντευξη του Αλέξη Σταυρούλια


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό “Με την Κοινωνία Μπροστά”, στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο διαδυκτιακό ειδησεογραφικό site “Newsit”.

Ο Οικονομολόγος Αλέξης Σταυρούλιας μίλησε για την παιδική του ηλικία, την επιχειρηματική του δραστηριότητα, για το Περιστέρι, τους νέους της πόλης και φυσικά για τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη.

Όσον αφορά την προσωπική του και επαγγελματική του εξέλιξη, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Τίποτα στη ζωή μας δεν δίνεται έτοιμο… έχω μάθει να δουλεύω σκληρά βασιζόμενος πάντα στην αλήθεια”.

Για την Συμμετοχή του στα κοινά της πόλης ανέφερε: “Οι αγωνίες των συμπολιτών μας και οι κουβέντες μαζί τους με οδήγησαν να ασχοληθώ ενεργα με τα κοινα”.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την ανάθεση του πολιτικού χρήσματος απάντησε: “Με κομματικά προσκλητήρια, με διαδικτυακές καταθέσεις βιογραφικών και υποψηφιοτήτων, με αυτήν την επίπλαστη ανάγκη διεκδίκησης κομματικού χρίσματος τα κόμματα, αφού δεν πρόκειται για πολιτικές εκλογές, δύσκολα ξανακερδίζουν την ουσιαστική εμπιστοσύνη των πολιτών. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι εκλογές αυτοδιοικητικές. Οι κοινωνίες έχουν κάθε συμφέρον να αναδείξουν εκείνους που θα απασχοληθούν με τα πραγματικά καθημερινά μικρά ή μεγάλα προβλήματα”

Τέλος, ρωτήθηκε για το πώς θα λειτουργήσει μελλοντικά με την ενδεχόμενη επανεκλογή του. Ο Α. Σταυρούλιας φάνηκε για ακόμη μια φορά κατατοπιστικός στην απάντηση που έδωσε: ¨Κατ’ αρχήν, είναι ο κοινωνικός διάλογος για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος επειδή ο κόσμος δεν αλλάζει μόνο από τα πάνω, αλλά και από την αλλαγή του καθενός μας. Η σύμπραξη μας σε προγράμματα αλληλοβοήθειας είναι σημαντική προϋπόθεση επιτυχίας τους. Γι αυτό, θεωρώ αναγκαία το διάλογο και τη σύμπραξη με μη κυβερνητικές οργανώσεις, την εκκλησία, σωματεία με κοινωνικές δραστηριότητες, συλλόγους ευπαθών κοινωνικών ομάδων, γενικές συνελεύσεις δημοτών, συλλόγους και ομάδες στήριξης μεταναστών, δίκτυα και οργανώσεις χρηστών κλπ. Εξάλλου ο εθελοντισμός είναι κάτι που οφείλουμε ιδιαίτερα να ενθαρρύνουμε. Το πάν είναι η δράση και μάλιστα η δράση για το συνάνθρωπο!
Σκοπεύουμε να ενδυναμώσουμε τα προγράμματα γειτονιάς και τα προγράμματα πράσινης ανάπτυξης. Προγραμματίζουμε την απορρόφηση ευρωπαϊκών και εθνικών ενισχύσεων σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, εναλλακτικών μορφών ενέργειας, δημιουργίας «πράσινων» κτιρίων και ενίσχυσης της «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Τέλος προγραμματίζουμε να αξιοποιήσουμε περεταίρω τις προβλέψεις του ευρωπαϊκού προγράμματος EQUAL για θέματα κοινωνικής οικονομίας¨

Διαβάστε όλη την Συνέντευξη που ανέβηκε πριν από λίγες ώρες στο:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=46803&catid=27

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment