PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συνάντηση Χριστόφια – Δρούτσα


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρης Δρούτσας είχε χθες σε βάθος και με ιδιαίτερη σημασία, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση για το κυπριακό με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρης Δρούτσας είχε χθες σε βάθος και με ιδιαίτερη σημασία, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση για το κυπριακό με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Έλληνας υπουργός, αφού ανέφερε ότι ο Κύπριος πρόεδρος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες, δήλωσε ότι με ανησυχία παρακολουθούμε τις προσπάθειες του κ. Ερογλου να ξεφύγει και να εγκαταλείψει τη βάση των συνομιλιών, που έχει συμφωνηθεί και να εκφράζει θέσεις και απόψεις που θυμίζουν μόνο το παρελθόν.

«Νομίζω δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό και ο κ. Ερογλου οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με εποικοδομητικές θέσεις και να μας πείσει όλους ότι πραγματικά επιθυμεί τη λύση και το ίδιο οφείλει και η Τουρκία να κάνει», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.

Στηρίζουμε, συνέχισε, με όλες μας τις δυνάμεις τις υπεύθυνες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, προσπάθειες για μια λύση στο Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και πάντα με σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, για μιαν Κύπρο ενωμένη και απελευθερωμένη από τα τουρκικά στρατεύματα. «Είναι ένα αίσχος, είναι μια ντροπή, η οποία πρέπει επιτέλους να τελειώσει», τόνισε.

Εξάλλου, σχετικά με τη θέση για εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, ο κ. Δρούτσας υπενθύμισε ότι υπάρχουν και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για το Κυπριακό. «Αυτά πρέπει όλοι μας να τα σεβαστούμε, πρώτα από όλα και η Τουρκία και είναι πλέον θέμα αξιοπιστίας και της Τουρκίας αλλά και θέμα αξιοπιστίας και της διεθνούς κοινότητας να σεβαστεί επιτέλους και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment