PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνάντηση του Σ.Ε.Π.Ε. Περιστερίου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστάσιο Θεοδωράκο  την Τετάρτη 10 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος.

Με θέματα  τις ελλείψεις  στην καθαριότητα των σχολείων μετά την επαναλειτουργία τους και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη χρηματοδότησης τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της  Ένωσης Γονέων Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ.

Εκπαιδευτικοί και γονείς  τονίσαμε  ότι οι πολλαπλάσιες ανάγκες καθαρισμού των σχολείων,  εν μέσω πανδημίας και  σύμφωνα με τις προτάσεις  του ΕΟΔΥ,  δεν  μπορούν να καλυφθούν με ημίμετρα ή με τη συνεχή μετακίνηση των καθαριστριών ( από  Δημοτικά σε Γυμνάσια – Λύκεια  και αντιστρόφως) και απαιτήσαμε  από το Δήμο να  πάρει όλα τα μέτρα  (με  προσλήψεις καθαριστριών και  μέσα ατομικής υγιεινής) ώστε να προστατευθεί η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δήλωσε ότι «δεν χρειάστηκε» να κάνει καμία νέα σύμβαση προσωπικού καθαριότητας καθώς  οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων καλύπτονται  πλήρως  με αύξηση των ωρών εργασίας των συμβασιούχων καθαριστριών (!!). Σε ερώτησή μας αν θα προβεί σε ενέργειες διεκδίκησης μονιμοποίησης των συμβασιούχων καθαριστριών και πρόσληψη νέων με αφορμή τις νέες συνθήκες και την νέα σχολική χρονιά, απάντησε ότι «δεν είναι στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής».

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει δώσει αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία και οι υπόλοιπες ανάγκες  σε μάσκες, γάντια, χειροπετσέτες  και άλλα είδη  ατομικής προστασίας μπορούν να καλυφθούν από τα χρήματα των σχολικών επιτροπών (!!).

Στο αίτημα της Ένωσης Γονέων για απολυμάνσεις και ενίσχυση της καθαριότητας  των εξεταστικών κέντρων κατά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων, ο Αντιδήμαρχος απάντησε ότι όλες οι καθαρίστριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   θα διατεθούν  για το σκοπό αυτό αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι 30 Ιουνίου. Στη διαπίστωση  μας ότι δεν φτάνουν 2 καθαρίστριες να απολυμαίνουν συχνά θρανία, πόμολα, τουαλέτες, δεν πήραμε απάντηση.

Σχετικά με τον προγραμματισμό του Δήμου ώστε να  διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής  μαθητών και εκπαιδευτικών σε συνθήκες  κανονικής λειτουργίας των σχολείων το Σεπτέμβριο με όλους τους μαθητές, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δεν πήρε καμία δέσμευση  και παρέπεμψε  το θέμα της καθαριότητας των σχολείων στις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων(!!).

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αδυναμία να δοθούν πειστικές απαντήσεις  στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Α/θμιας καθώς  παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων της κρατικής χρηματοδότησης  με αποτέλεσμα να ασφυκτιούν οικονομικά και να αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα σε πολλά σχολεία  δεν έχει αποδοθεί  ακόμη  η  Α΄ Δόση   για το 2020 καθώς  «ξοδεύτηκε» (!!) σύμφωνα με τα λεγόμενα του  προέδρου  της  Σχολικής Επιτροπής της Α/θμιας  (αλήθεια Πού;)  και  σε άλλα σχολεία η Β΄ Δόση κατατέθηκε  κατά πολύ μειωμένη. Σε ερώτηση πότε θα αποδοθούν τα χρήματα στα σχολεία η απάντηση που πήραμε ήταν  ότι «θα δοθούν κάποια στιγμή»!

Φαίνεται  λοιπόν πως ο Δήμος Περιστερίου  αντί να διεκδικεί   αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών που τα τελευταία χρόνια συνεχώς μειώνεται , λειτουργεί σαν  «κόφτης» της  ήδη ισχνής κρατικής επιχορήγησης, αφήνοντας τα  σχολεία με κυριολεκτικά άδεια ταμεία!!!

Να θυμίσουμε ότι ακόμα δεν έχει επιστραφεί στα σχολεία το ποσό που αυθαίρετα  παρακρατήθηκε  από την  Γ΄ Δόση  της κρατικής επιχορήγησης  του 2019 προκειμένου να πληρωθούν  οι συμβασιούχες καθαρίστριες και επίσης δεν αποδίδονται στα σχολεία τα χρήματα από τις ΔΥΕΠ και τα κυλικεία.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

  • Καταγγέλλουμε τη διαχειριστική λογική του Δήμου Περιστερίου στην κάλυψη των τεράστιων  αναγκών  των σχολείων.
  • Καταγγέλλουμε την παρακράτηση των χρημάτων της Α’ και το κουτσούρεμα της Β’ δόσης που έπρεπε να έχουν αποδοθεί πριν μήνες στα σχολεία.
  • Διεκδικούμε να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με πρόσληψη και μονιμοποίηση όλου του απαραίτητου μόνιμου  βοηθητικού  προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, σχολικοί τροχονόμοι, φύλακες, νοσηλευτικό προσωπικό) σε κάθε σχολείο .
  • Απαιτούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, την απόδοση σε όλα τα σχολεία των χρημάτων που τους αναλογούν και την επιστροφή όσων τους παρακρατήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment