PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη με Δημάρχους της Αττικής


Το «παρών» στη σημαντική συνάντηση έδωσαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης και Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, μια περιοχή που πλήττεται περισσότερο από την οικονομική κρίση

Τη συμβολή των Δημάρχων της Περιφέρειας Αττικής στην εφαρμογής της πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ζήτησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα το πρωί στο κτίριο του Υπουργείου στην οδό Σταδίου.

Φυσικά, το «παρών» στη σημαντική συνάντηση έδωσαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και αρκετοί Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, μια περιοχή που πλήττεται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Υπουργός έθεσε τρεις προτεραιότητες για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης στο τοπικό επίπεδο:

– Τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας

– Την προώθηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)

– Την αξιοποίηση από τους Δήμους των δυνατοτήτων που ανοίγονται με το σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Ειδικότερα όσον αφορά την Κοινωφελή Εργασία στην Περιφέρεια Αττικής (που θα προσφέρει εργασία για πέντε μήνες σε ανέργους, καταβάλλοντας τους μέχρι 625 ευρώ μισθό με ασφαλιστική κάλυψη) οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 11.000, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Για την καλύτερη πραγματοποίηση του προγράμματος, η Υπουργός ζήτησε από τους Δημάρχους να εντοπίσουν και να καταγράψουν τις δράσεις εκείνες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Δήμο τους, καθώς επίσης να επιλέξουν και τον φορέα υλοποίησης του έργου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment