PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Π.Ε Δυτικού Τομέα Αθηνών για τη δημόσια υγεία


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, συνάντηση εργασίας για τη Δημόσια Υγεία με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το πρόγραμμα πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου που δρομολογεί η Περιφέρεια, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και προέδρου του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Γ. Πατούλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και τόνισε την ανάγκη δικτύωσης με Δήμους, μέσω των ΚΕΠ Υγείας, που θα λειτουργούν ως συντονιστικά κέντρα και μέσω των οποίων η Τοπική Αυτοδιοίκηση  θα υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη, πριν καν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση.

Βασικές πτυχές του προγράμματος παρουσίασε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων “Υγιών  Πόλεων” του  Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εστιάζει στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας και φιλοδοξεί να συστηματοποιήσει, να επεκτείνει και να δημιουργήσει μετρήσιμα στοιχεία με τον πολίτη ενεργά συμμέτοχο.

Επίσης, τόνισε τη σημασία του ΚΕΠ Υγείας, βασικός στόχος του οποίου θα είναι  η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρόκειται για νοσήματα, τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές, όπως: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι, αιρετοί και υπηρεσιακοί, από τους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας, καθώς και επιστημονικό προσωπικό των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, πάρθηκε απόφαση για τακτικές μηνιαίες συναντήσεις με όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, σε εύρος τετραετίας.

Τη συζήτηση οργάνωσε και συντόνισε η Δ/ντρια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ευανθία Θωμά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment