PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση στην Αθήνα


Αργά το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί στην Αθήνα τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι.

Αργά το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί στην Αθήνα τον απεσταλμένο του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελάτι Ομπέιντι, όπως ζήτησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρωθυπουργός της Λιβύης από τον Ελληνα ομόλογό του. Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο κ. Παπανδρέου τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον.

Το Σάββατο επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι Αλι Αλ-Μαχμούντι.

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κατάσταση στη Λιβύη

Ενας μεγάλος αριθμός αμάχων σκοτώθηκε σήμερα, την ώρα που οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις επιχειρούν με πολλούς βομβαρδισμούς να ανακτήσουν πόλεις της δυτικής Λιβύης από τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Παραδείγματος χάρη, βομβαρδίστηκε η πόλη Γιεφρέν, στο δυτικό τομέα της Λιβύης. Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν στη διάρκεια των πολύωρων βομβαρδισμών.

Στη Μιζουράτα, την τρίτη σε μέγεθος λιβυκή πόλη, από τον βομβαρδισμό μιάς πολυκλινικής τουλάχιστον ένας άμαχος έχασε τη νύκτα τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν πολλοί εθελοντές. Στην πόλη αυτή λείπουν πλέον, σε απελπιστικό βαθμό, τα τρόφιμα και τα ιατροφαρμακευτικά υλικά.

Στην πόλη Ζιντάν λείπει το πόσιμο νερό, ενώ τα δίκτυα της ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Εχουν βομβαρδιστεί ακόμα και τα τζαμιά…

Κάτοικος της πόλης, μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα, προέτρεψε στη σφαγή γαϊδουριών, βοδιών, “που δεν μπορεί να γίνουν ο στόχος των καθεστωτικών δυνάμεων, ούτε να μεταφέρουν όπλα…”

Οι εξεγερμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο σε όλη την παραλιακή ζώνη, που οδηγεί στη Μιζουράτα, θεωρώντας την ως μία “πύλη” στο δρόμο προς την Τρίπολη.

Σκληρές, πολύωρες, είναι οι μάχες που γίνονται, γιά τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης Μπρέγκα, που περιστοιχίζεται από πετρελαϊκά κοιτάσματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment