PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Προέδρου με τον πρωθυπουργό


Οι εξελίξεις στην ΕΕ, το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία και κοινωνικά θέματα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.

Οι εξελίξεις στην ΕΕ, το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία και κοινωνικά θέματα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.

Οπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στη λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν σε σταθερότητα και ανάπτυξη την ΕΕ, μέσα από μια ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το ευρωομόλογο.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη χάραξη μιας νέας πορείας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με εμβάθυνσή τους, και με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

Στη σαφή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ, αναφέρθηκε ο Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συζήτηση τέθηκαν και κοινωνικά θέματα και, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, στόχος το 2011, μέσα από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μια κοινωνία ευνομούμενη με κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια και να μπει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “όλοι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα”.

*** Το απόγευμα, συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

*** Ο κ. Πεταλωτής, ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα υπάρχει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα εθνικά θέματα, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει με τον «ευκρινέστερο και αναλυτικότερο» τρόπο ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment