PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής με Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το γιγάντιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού με την εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το γιγάντιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, για το οποίο οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αναλυτικά τις προτάσεις τους που περιλαμβάνουν:

1. Τη λειτουργία του υφιστάμενου Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (Ε.Μ.Α.Κ.) με πλήρη δυναμικότητα

2. Τη δημιουργία δύο εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης, δυναμικότητας 127.500 τόνων/χρόνο

3. Την επέκταση και αναβάθμιση των κάδων χαρτιού

4. Την καθιέρωση των ρευμάτων οργανικών

5. Τη δημιουργία τριών εργοστασίων κομποστοποίησης

6. Την επιτάχυνση της διαδικασίας κατασκευής των έξι Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική (ΠΕ.Σ.Δ.Α.)

7. Να διερευνηθεί η αναγκαιότητα για δημιουργία εργοστασίου δεύτερου Ε.Μ.Α.Κ στα Άνω Λιόσια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμα την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και είναι άγνωστο το πότε η αρμοδιότητα θα περιέλθει στην Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο, συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, είπε:

«το θέμα των απορριμμάτων είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για την Αττική και πρώτης προτεραιότητας όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής.Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει μία οριστική και τεχνολογικά συγκροτημένη λύση σύμφωνη με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και τις τελευταίες νομοθετικές επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το συμφέρον των πολιτών του λεκανοπεδίου, με σεβασμό στο περιβάλλον, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τον Έλληνα πολίτη και, φυσικά, με πλήρη διαφάνεια».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αφού άκουσε τις θέσεις της Επιτροπής, τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και με δημοκρατικό διάλογο να βρεθούν τα κοινά σημεία αλλά και να εξομαλυνθούν οι όποιες διαφορές. Οι εμπόλεμες ζώνες δεν λύνουν τα προβλήματα.

Τέλος, αποφάσισαν στο άμεσο μέλλον να γίνει κοινή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, τα συναρμόδια Υπουργεία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, τους Δημάρχους, το Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., την ΤΕΔΚΝΑ και τους εργαζομένους, ώστε να αποσαφηνιστούν οι θέσεις και οι αρμοδιότητες του καθενός.

Μετά το τέλος της συνάντησης, και οι δύο πλευρές, επεσήμαναν ότι αυτή η πρώτη συνάντηση ήταν η αρχή μίας ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων και της Περιφέρειας Αττικής και το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις, καθώς και κοινές παρεμβάσεις που θα αποσκοπούν στη λύση του προβλήματος, μία λύση που θα δίνει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment