PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συνάντηση Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες στο Βερολίνο


Η κρίση στη Συρία και στην Ουκρανία, αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της μίνι συνάντησης κορυφής που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου και των Ευρωπαίων ηγετών αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.00 (ώρα Ελλάδας).

Χθες το βράδυ, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα και της Άγκελα Μέρκελ, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επανειλημμένα τη βαθιά του εκτίμηση για τη Γερμανίδα καγκελάριο και εξήρε τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Βερολίνο, το οποίο χαρακτήρισε αξιόπιστο εταίρο. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα διαμένει στο ιστορικό ξενοδοχείο Adlon, κοντά στην πύλη του Βραδενβούργου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε ολόκληρο το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου δεν λειτουργεί το μετρό, ενώ απαγορεύεται ακόμα και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων.

Το μενού του δείπνου, που ακολούθησε στην καγκελαρία μετά τη συνέντευξη Τύπου, περιείχε παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα, όπως ψητό χοιρινό, κότσι χοιρινού και λουκάνικα Νυρεμβέργης, τα οποία συνοδεύτηκαν φυσικά με μπύρα και γερμανικό κρασί. Παραδοσιακή μηλόπιτα (Apfelstrudel) σερβιρίστηκε για επιδόρπιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment