PeristeriNews.gr
Οικονομία

Συνάντηση με την τρόικα


Νέα συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Νέα συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την ταχεία προώθηση των αλλαγών στον δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ (π.χ. μετατάξεις υπαλλήλων) και στην αγορά εργασίας (επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας).

Οι συζητήσεις αναμένεται να καταλήξουν σήμερα, και η τρόικα θα παρουσιάσει αύριο, σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει το 2011 να επαναλάβει τα “εξαιρετικά δυσάρεστα” μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει το 2010, όπως η περικοπή των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε σήμερα δεκτός.

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου, “γιατί σκάλωσε η διαπραγμάτευση;”, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι “δεν σκάλωσε, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία είναι δύσκολα και χρειάζονται διαπραγμάτευση και αυτό κάνουμε” και πρόσθεσε: “Κάθε φορά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, όσο το δυνατόν καλύτερα. Και στο παρελθόν διαπραγματευθήκαμε και αποφύγαμε μια σειρά από ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί, όπως η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Κάθε φορά κάνουμε μια διαπραγμάτευση, η οποία είναι δύσκολη, από την οποία όμως βγαίνουμε, νομίζω, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα έχοντας στο μυαλό μας ότι στο τέλος της διαπραγμάτευσης διακυβεύεται η επόμενη δόση του δανείου”.

Στο μεταξύ, μείωση 30,2% σημείωσε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2010. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment