PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με περιφερειάρχες


Τρόπο για εκτόνωση της κατάστασης αναζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, παρά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως το Σάββατο.

Τρόπο για εκτόνωση της κατάστασης αναζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, παρά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως το Σάββατο.

Ενδεικτική του κλίματος κόπωσης των αυτοκινητιστών είναι άλλωστε η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί στη Ρόδο, την Κω και των αγοραίων ταξί στη Λέσβο να σταματήσουν την απεργία.

Οι αυτοκινητιστές, που χθες, Τετάρτη, συναντήθηκαν σε καλό κλίμα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ.Σγουρό, θα συζητήσουν με τους επικεφαλής όλων των περιφερειών στις 11:00.

Στη συνάντηση, επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί το θέμα των διώξεων και το ζήτημα των αιτήσεων για απόκτηση άδειας ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 4 Ιουλίου, που το επάγγελμα είναι ανοιχτό, έχουν κατατεθεί 4.600 αιτήσεις για άδειες ταξί.

Ο κ. Σγουρός κάλεσε την Τετάρτη τους αυτοκινητιστές να σταματήσουν την απεργία έως τα τέλη Αυγούστου, οπότε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης πρόκειται να καταθέσει τις προτάσεις του για το άνοιγμα του επαγγέλματος με κανόνες, πιθανότατα με τη μορφή εφαρμοστικού νόμου.

Εν τω μεταξύ, τις 100 έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχου σχηματισθεί εις βάρος ιδιοκτητών και οδηγών ταξί από τις 18 Ιουλίου. Στις δικογραφίες εμπλέκονται 7.568 άτομα, ενώ ήδη 36 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα έχουν υποβληθεί στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Επιπλέον, από τις αστυνομικές αρχές έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις γγ Περιφέρειας για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξετασθεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment