PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση για τη ναυτιλία


Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών – συνάντηση, που όπως είπε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό και θετικό κλίμα.

“Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας η ναυτιλία είναι ο βασικότερος οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ενωση έθεσε τις απόψεις της και τα αιτήματά της και ο πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους”, είπε ο κ. Διαμαντίδης, προσθέτοντας ότι “συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα και κυρίως στο σημαντικότερο, που είναι η συνεχής συνεργασία και επαφή του πρωθυπουργού – μέσω του υπουργείου- με την Ενωση για την υλοποίηση των στόχων που θέσαμε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αίτημα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, θέμα το οποίο έχουν θέσει ως αίτημα και Ισραηλινοί αξιωματούχοι με σκοπό ναυτικά στελέχη τους να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα.

Επίσης, οι εφοπλιστές έθεσαν το θέμα του Λιμενικού Σώματος και στην αρμοδιότητα ποιου υπουργείου πρέπει τελικά να υπάγεται το Σώμα αυτό, ενώ ένα ακόμα αίτημά τους ήταν τα εφοπλιστικά κεφάλαια που εισάγονται και επενδύονται σε επενδύσεις ξηράς στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται όπως και οι ξένες επενδύσεις.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο ο Πειραιάς θα μετατραπεί στο πρώτο ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment